RIPPL – Register of Initiatives in Pedal Powered Logistics

Fietsdiensten.nl werkt in opdracht van Connekt / Topsector Logistiek het komende jaar – oktober 2016 tot en met september 2017 – aan een inventaris van initiatieven op het gebied van ‘cyclelogistics’ in heel Europa onder de naam RIPPL, Register of Initiatives in Pedal Powered Logistics.

Het onderzoek wordt uitgevoerd in samenwerking met Tom Parr, zelfstandig ondernemer en onderzoeker, en Nikki Korzilius, student Planologie aan de Radboud Universiteit en in de laatste fase van haar studie. Het onderzoek wordt uitgevoerd in opdracht van Connekt.

Het RIPPL onderzoek ligt in het verlengde van de LEVV-LOGIC en LEVV-NL, waarin Fietsdiensten.nl respectievelijk consortiumlid en partner is.

De initiatieven worden in het Engels gepubliceerd op de blogspot van het International Cargo Bike Festival. Onderstaande initiatieven zijn reeds gepubliceerd en door er op te klikken, kom je bij het desbetreffende artikel.

#1 – Onderhoudsfiets van Cyclehoop

#2 – Foodlogica

#3 – Plattsalat

#4 – Lastenrad Stuttgart

#5 – AsasarA cargo bike uit Groenland

#6 – ‘Heavy duty’ onderdelen van Outspoken Delivery

#7 – Bezorging van de Kerstboodschappen in Waltham Forest (VK)

#8 – ‘Try before you buy’ bij Ciclolution

#9 – Carvelo2go , Cargo Bike Sharing Scheme

#10 – STRUIN After School Child Care

#11 – Txita, Sustainable Transport in San Sebastian

#12 – CityServiceBike

Wil je jouw initiatief toevoegen, vul dan de RIPPL vragenlijst in. De info is in het Engels, maar je mag je initiatief ook in het Nederlands toelichten.