Cycling Embassy

Het aantal ‘Cycling Embassies’ en ‘Cycling Ambassadors’ blijft gestaag groeien. Op deze pagina staat een overzicht.

Fietsdiensten.nl is lid van de Dutch Cycling Embassy.

 

logodce

De Dutch Cycling Embassy (DCE) geeft Nederland op fietsgebied één gezicht naar buiten door een hechte samenwerking van adviseurs, beleidsmedewerkers, lobbyisten, ondernemers en wetenschappers. Deze gezamenlijke aanpak schept duidelijkheid en meerwaarde voor buitenlandse contacten. De DCE wil Nederland op de kaart zetten als dé aanbieder van hoogwaardige producten, kennis en diensten voor fietsvriendelijke en leefbare steden. De DCE biedt een platform voor de hele Nederlandse fietswereld.

 

In Nederland gaat er (exclusief toerisme) 1 miljard euro per jaar om in het fietsen. De omvang van de buitenlandse markt is vele malen groter. Daarbij gaat het om fietsen, fietsaccessoires, fietsenrekken en -stallingen, fietsinfrastructuur, etc. Er is ook veel vraag naar informatie, lezingen en ‘best practices’.

Meer informatie op de website van de Dutch Cycling Embassy.

 

Een authentieke fietsambassadeur is Mark Wagenbuur, die in het blog ‘Bicycle Dutch’ al jaren schrijft over fietsen en met name Nederlandse fietsinfrastructuur.

Mark schrijft niet alleen geweldig leuk en interessante artikelen, maar maakt er ook fantastische video’s bij. Hij bereikt hiermee een groot internationaal publiek. Zijn video’s zijn ruim 10 miljoen keer bekeken.

 

Canada heeft geen officiële ‘cycling embassy’, maar Melissa en Chris Bruntlett zijn (waren) zonder enige twijfel te beschouwen als de fietsambassadeurs van Canada. Met hun bureau ‘Modacity’ beschrijven zij hoe fietsen de stad mensvriendelijk maakt en een prettige plaats om te leven en te verblijven.

In augustus 2018 is hun boek ‘Building the Cycling City: The Dutch Blueprint for Urban Vitality’ gepubliceerd. Zoals de titel al aangeeft, laten zij zich inspireren door de Nederlandse fietspraktijk. Zij zien echter dingen en leggen verbanden die zelfs de Nederlandse fietsdeskundigen vaak niet (meer) zien.  Ik ben zelf door Melissa en Chris voor dit boek geïnterviewd over het International Cargo Bike Festival en de rol van bak- en vrachtfietsen in de binnensteden (hoofdstuk 6 in Building the Cycling City).

In februari 2019 zijn de Bruntletts geëmigreerd naar Nederland. Hun ervaringen in de eerste jaren hebben ze beschreven in hun tweede boek: ‘Curbing Traffic

 

CED_logo_topDenemarken heeft in 2009 als eerste land een Cycling Embassy opgezet, de The Cycling Embassy of Denmark.

 

 

The Cycling Embassy of Denmark was founded in 2009 to make it easy for poli­ticians, planners, engineers, architects, journalists, NGO etc. all over the world to access our know-how and help cities around the globe make cycling an important part of their urban transporta­tion. Over the years, we have met with hundreds of politicians, bicycle advocates and professionals from all over the World. We look forward to working with you too.

 

Michael Colville-Andersen is zonder enige twijfel de meest invloedrijke fietsambassadeur en fietsmarketeer van Denemarken. Met zijn bedrijf Copenhagenize Design Co en het project Cycle Chic Republic heeft hij de fiets onder de aandacht gebracht van zo een beetje de hele wereld, dat wil zeggen, de fiets voor gewoon alledaags gebruik in gewone alledaagse kleding.

 

 

In Australië timmert Steven Fleming stevig aan de weg om de fiets het uitgangspunt te maken voor het leven in de stad. Cycle Space is de website en het boek waar Fleming met architectuur en stedenbouwkunde als basis, zijn visie en ideeën op een humoristische en provocerende manier naar buiten brengt. In zijn tweede boek ‘Velotopia’ wordt de fiets en het fietsen ingezet als het organiserende hoofdprincipe voor stedelijke groei en nieuw te ontwerpen gebouwen. Momenteel is Steven Fleming teruggekeerd naar Newcastle in Australië en onder de naam Dr. Behooving publiceert hij essays over de fiets en de stad.

 

 

Tijdens Velocity 2016 in Taipeh, Taiwan, heeft de Duitse Allgemeiner Deutscher Fahrrad-Club (ADFC) de German Cycling Embassy gepresenteerd.

 

Met dit platform wil de ADFC de Duitse rol binnen het fietstoerisme en de fietsindustrie internationaal nog verder versterken.

 

“The General German Bicycle Club (ADFC) has started an initiative to establish a “German Cycling Embassy” for the cycling nation that is Germany. It invites manufacturers, cities, transport companies, consultants, associations and the tourism industry to join in and present themselves as part of this cycling nation.”

 

 

In Finland is de Finnish Cycling Embassy actief. Deze richt zich met name op ‘snow-how’.

“The Finnish Cycling Embassy has the leading experts of cycling snow-how in the world. We know how to get people to ride bikes in cold and snowy conditions, and we’re ready to help you do the same!”

 

 

 

 

CEoGB_Logo_no_BG

 

De Cycling Embassy of Great Brittain richt zich vooralsnog vooral op het verbeteren van de fietsinfrastructuur, omdat deze in het Verenigd Koninkrijk vaak nog ontbreekt. De Britten kijken naar Nederland en Denemarken als voorbeeldlanden.

 

London Cycling Campaign zet zich in voor een veilige en leefbare stad voor iedereen.

 

 

 

indexOok Japan heeft een Cycling Embassy met een duidelijke missie:

 

“The Cycling Embassy of Japan is dedicated to promoting cycling as a healthy, socially responsible, economically sustainable and environmentally friendly means of transportation, the support and betterment of which can only improve the design of our cities, the health of communities within them and the lifestyles of individuals within those.”

 

In Mumbai, India, is de fietsblogger Vijay Malhotra een onvermoeibare fietsambassadeur met het blog Pedal and Tring Tring

Leuke en interessante informatie, verhalen, interviews en foto’s.

 

Zé Lobo is de man die in Brazilië en met name in Rio de Janeiro al meer dan 20 jaar de fietsbelangen behartigd en bijdragen levert aan verbetering van de fietsinfrastructuur me zijn organisatie Transporte Ativo.

 

 

In Brazilië is ook Renata Falzoni van Bike é Legal een onvermoeibare ambassadeur van de fiets en het fietsen.