Het Fietsatelier

Het_FietsatelierHet Fietsatelier was een samenwerkingsverband van drie bijzondere fietsbedrijven:

  • Fietsdiensten.nl,
  • Busybike en
  • Timmermans Fietsen.

De essentie van Het Fietsatelier is creativiteit, design en innovatie rond de fiets.

Jos Sluijsmans van Fietsdiensten.nl is in de landelijke en internationale fietswereld bekend als promotor en organisator van fietsevenementen zoals fietsmarkten, duurzame mobiliteitsmarkten, mobiliteitsdebatten en het International Cargo Bike Festival. Hij zit vol creatieve ideeën over de inzet van bak- en transportfietsen voor stedelijke distributie en adviseert bedrijven en overheden om het fietsen te stimuleren. Fietsdiensten.nl zet zich ook in voor de promotie van innovatieve fietsen zoals bamboefietsen, houten fietsen en de nieuwe, hippe loopfiets, de Alinker.

Busybike is het bedrijf van Wibe Graafsma. Busybike is een specialist in moderne familie- en bedrijfs bak- en transportfietsen. Hij is dealer van onder andere Urban Arrow, Nihola en WorkCycles.

De fietstrailers van Busybike vinden hun weg al op de internationale markt. Voor het Nederlandse bakfietsmerk Urban Arrow ontwikkelde hij handige accessoires. Samen met Teun Timmermans en diverse onderzoeksinstituten en ondernemers heeft Busybike een door zonne-energie gekoelde bakfiets gemaakt.

Het jongste bedrijf in Het Fietsatelier is Timmermans Fietsen van Teun Timmermans. Teun is industrieel productontwerper en in 2014 afgestudeerd aan de HAN. Hij bouwt custom en retrofietsen en levert maatwerk. Inventiviteit en kwaliteit zijn zijn handelsmerk bij uitstek. Elke fiets die Teun maakt, is uniek in een combinatie van authentieke en moderne elementen.

 

Met de verhuizing van deze drie bedrijven naar het Honigcomplex in april 2016 bestaat Het Fietsatelier onder die naam niet meer. De samenwerking echter wel. Fietsdiensten.nl en Busybike werken samen onder de naam Bakfietscentrum. Timmermans Fietsen werkt hier onder zijn eigen naam. Kom gerust langs op het Honigcomplex aan de Waalbandijk 8H, 6541 AJ in Nijmegen.