Home

Jos Sluijsmans van Fietsdiensten.nl bevordert het gebruik van de fiets voor het vervoer van goederen en personen. De fiets is een goed alternatief voor gemotoriseerd vervoer. Stadsdistributie per (bak)fiets is sterk in opkomst. In de binnenstad is de fiets vaak net zo snel of zelfs sneller dan de auto en in elk geval vriendelijker voor mens en milieu. Door meer gebruik te maken van de fiets blijft de stad leefbaar en bovendien toegankelijk voor het noodzakelijke autoverkeer.

Vanaf de start van Fietsdiensten.nl in 2004 hebben we veel deskundigheid en een groot netwerk opgebouwd in de (bak)fietswereld. Wil je hier gebruik van maken en/of  ‘brainstormen & chainstormen’ over je plannen en ideeën, neem dan contact op via het contactformulier of bel. Het eerste half uur is gratis!

In 2021 is een belangenorganisatie voor bak- en vrachtfietsprofessionals opgezet.

Fietsdiensten.nl organiseert evenementen waar de fiets en andere vormen van duurzaam vervoer een rol spelen zoals het International Cargo Bike Festival / BakfietsTreffen en Mobiliteitsdebatten.

 

Je kunt onze activiteiten ondersteunen door op het koffiekopje te klikken. Hartelijk dank!

If you want to support our activities, please, click at the cup and buy me a coffee. Thank!

Door het coronavirus / Covid-19 hebben we het International Cargo Bike Festival zowel in 2020 als in 2021 moeten uitstellen. We hebben op vrijdag 24 april 2020 wel een online Cargo Bike Meetup georganiseerd met enkele presentaties, mededelingen en de lanceringen van het nieuwe Nederlandse vrachtfietsmerk Cargo Cycling en van het ICBF Magazine 2020.

 

Het ICBF 2022 staat gepland voor 6, 7 en 8 mei 2022. Het wordt een bijzondere editie.

 

Als antwoord op de coronacrisis heeft Fietsdiensten.nl in samenwerking met Lentekracht het initiatief genomen tot de oprichting van het CargoBEIC: het Cargo Bike Expertise & Innovation Center. Een gloednieuw kenniscentrum en exposietieruimte voor de cargobike industrie. De plek waar kennis en onderzoek over (de inzet van) cargobikes samenkomt en gedeeld wordt.

 

Het ICBF is als mediapartner verbonden aan Velo-city Conference.

ICBF director, Jos Sluijsmans, zal de sessie ‘Climate crisis: Cargo Bikes to the Rescue’ modereren op donderdag 9 september tijdens de Velo-city Conference 2021, die plaatsvindt van 6 tot 9 september in Lissabon.

 

Het ICBF is ook partner geworden van World of eMobility, hét podium voor start-ups en scale-ups en fabrikanten van e-mobility producten. Wij zullen met name fietsondernemingen, en producenten van bak- en vrachtfietsen en andere lichte elektrische voertuigen werven voor World of eMobility. Het jaarlijks terugkerend evenement wordt de ontmoetingsplek voor alle belanghebbenden in de eMobility branche.

https://worldofemobility.com/

Fietsdiensten.nl / ICBF nam eind 2018 deel aan de Nederlandse Handelsmissie olv minister-president Mark Rutte naar Colombia. Fietsmobiliteit maakte voor het eerst onderdeel uit van een Nederlandse handelsmissie. Nederland was eregast op de fietsbeurs BiciGo in Bogotá.

‘Als je met lowtech hetzelfde kunt bereiken als met hightech, is lowtech slimmer. De smartest city is een fietsstad.

Fred Feddes in het Parool, 2 maart 2018.

Fietsdiensten.nl was consortiumlid van het LEVV-LOGIC project, en partner van Gas op Elektrisch

 en is deelnemer van de Green Deal ZES en ZES25

In juli 2019 is het vervolgonderzoek door HvA, Loenderslootgroep, Lentekracht en Fietsdiensten.nl afgerond naar het gebruik, de productie en verkoop van lichte elektrische vrachtvoertuigen (LEVV’s) in Nederland, LEVV-NL-2

 

Check voor ‘best practices’ in fietslogistiek het

Register of Pedal Powered Logistics

Fietsdiensten.nl is gevestigd in het Bakfietscentrum in het Honigcomplex en deelt het pand met bakfietsspecialist Busybike en ontwerper/fotograaf/vertaler Bartswerk.

Fietsdiensten.nl is lid van United Economy, een coöperatie van Nederlandse bedrijven met een eigen onderling ruilmiddel, de United. Ons doel is het financieel versnellen van de duurzame transitie. Het is hard nodig dat er meer geld naar duurzaamheid gaat én dat het daar blijft!
United Economy (nu 90 deelnemende bedrijven) verbindt mensen en bedrijven met hart voor
duurzaamheid. We betalen elkaar zo veel mogelijk met circulaire euro’s. Zo blijft het geld langdurig rondgaan bij bedrijven met een duurzame missie. Lees meer op de website van United Economy.

 

Fietsdiensten.nl organiseerde de fietsinnovaties op het Mobiliteitsplein in de Onderzeebootloods en het Fietsinnovatieplein op de RDM werf tijdens de Innovation Expo, 4 oktober 2018 in Rotterdam. Bekijk hier de video van het Fietsinnovatieplein.

… en Jasper van Impelen heeft een geinig filmpje gemaakt van Fietsdiensten.nl

laatste nieuws