Blij dat ik Bakfiets

FijndatikFietsFijn dat ik Fiets, weet u het nog?

In de jaren tachtig sierde de gele sticker honderdduizenden achterspatborden en kettingkasten. De Stuurgroep De Fijne Fietser reageerde daarmee destijds op de Bovag/RAI campagne ‘Blijdatikrij’, in een tijd dat er nog meer dan tweeduizend verkeersdoden per jaar vielen te betreuren. Dankzij de massa’s fietsers vandaag de dag behoort Nederland tot de landen met de grootste verkeersveiligheid ter wereld. Dat moeten we koesteren. Bakfietsers dragen daar aan bij en daar mogen we trots op zijn.

 

Blij dat ik Bakfiets: de volgende stap?

Bakfietsen is leuk en functioneel. Vooral ouders hebben de bakfiets omarmd voor het vervoer van hun kroost. Dankzij hen is de bakfiets terug van weggeweest. Maar er kan veel meer met bakfietsen. Zo divers als de ritjes per fiets of auto zijn, zo divers kunnen die ook met bakfietsen zijn: voor de boodschappen, je eigen bedrijf, ermee eropuit, ook met mindervalide mensen. Blijdatikbakfiets wil de bakfiets nog een duwtje geven, en laten zien hoe leuk en slim het is om te bakfietsen!

 

bakfiets met hondIn Kopenhagen heeft acht procent van de huishoudens en 24 procent van de gezinnen een bakfiets.

Dat zijn nog mooie doelen voor Nederlandse steden! En die doelen kunnen we bereiken. Het kan nog beter op straat voor de bakfietser. En we kunnen het ontwerpen van nog meer en nog betere bakfietsen stimuleren.
De bakfiets is niet meer weg te denken, maar kan nog wel wat sjeu en aandacht gebruiken. Is Nederland al optimaal ingericht voor bakfietsen? Er zijn nog maar een handvol bakfiets-parkeerplaatsen in ons hele land. Dat moet beter, vooral bij winkelcentra. BlijdatikBakfiets gaat met leuke dingen komen.

 

Blijf op de hoogte van BlijdatikBakfiets producten en ander nieuws!

Foto: Shirley Agudo, Bicycle Mania

 

BlijdatikBakfiets is een initiatief van Mark Kirkels en Jos Sluijsmans en heeft geresulteerd in het BakfietsTreffen. Download de kleurplaat hier.