Video’s, fotoreportage en column Nijmegen Fietst!

Publiek NF!Door NNfilm is Nijmegen Fietst! vastgelegd op video. Nijmegen Fietst! vond plaats op 17 november 2015 in het Dutch Bicycle Centre in Nijmegen. Het is een mooie sfeerimpressie geworden. Beoordeel het zelf!

 

 

Insolito Filmes uit Brazilië maakte ook een reportage.

 

 

Fotograaf Theo Jennisssen maakte deze prachtige fotoreportage van de avond.

 

 

Marc Peeters schreef de column In de luwte en sprak hem uit tijdens Nijmegen Fietst!

 

Er werden door verschillende aanwezigen veel goede ideeen geopperd voor de fiets: Groene golf voor fietsers, EU FabCity 2016, Cycle hack Nijmegen, Multimedia wedstrijd wereldwijd over de meest Nederlandse verkeerssituatie in het buitenland, Bike Valley, besteding geld van BeterBenutten voor oplossen van files, Cycling without Age, etc.

 

Wethouder Harriet Tiemens werd gevraagd wat zij nou het liefste anders zou zien op fietsgebied in Nijmegen. Zij antwoordde dat de op- en afgangen van de bruggen over de Waal veel fietsvriendelijker zouden moeten zijn. Dat zijn wij hartgrondig met haar eens!

 

In 2016 zullen wij nog vier bijeenkomsten organiseren rond de fiets met het oog op Velo-city 2017. Wil je op de hoogte blijven, stuur dan je e-mailadres naar Jos Sluijsmans. info (at) fietsdiensten.nl. De bijeenkomsten worden ook aangekondigd via social media en op deze website.

De gemeente Nijmegen ondersteunt de organisatie van deze bijeenkomsten, maar daar worden niet alle kosten mee gedekt. Voor de komende vier bijeenkomsten zijn we daarom nog op zoek naar bedrijven en organisaties die zich met deze sessies willen verbinden met een financiele bijdrage of in natura: fotografie / video / catering / persbericht schrijven / verslag schrijven / promotie, etc.