Word investeerder of samenwerkingspartner van het Cargo Bike Expertise & Innovation Center (CargoBEIC)

 

Sinds 2012 organiseert Fietsdiensten.nl jaarlijks het International Cargo Bike Festival (ICBF). Het ICBF is hét evenement voor de professionele cargobike gemeenschap. Een gelegenheid om elkaar te ontmoeten, te informeren en te inspireren. In de loop der jaren is het festival uitgegroeid tot een toonaangevende en goed bezochte expert meeting.

Maar een festival is maar 1x per jaar… Al langer bestaat de behoefte om deze beweging, verbinding en energie ook gedurende het jaar vast te houden. Corona gaf aan deze wens een extra stimulans. Fysieke evenementen kunnen immers niet tot nauwelijks georganiseerd worden.

Daarom heeft Fietsdiensten.nl in samenwerking met Lentekracht het initiatief genomen tot de oprichting van het CargoBEIC: het Cargo Bike Expertise & Innovation Center. Een gloednieuw kenniscentrum voor de cargobike industrie. De plek waar kennis en onderzoek over (de inzet van) cargobikes samenkomt en gedeeld wordt. In eerste instantie als organisatie, maar op termijn hopen wij dit ook vorm te geven als fysieke en virtuele locatie met permanente expositie, presentatiemogelijkheden en testfaciliteiten.

Meedoen met CargoBEIC

We bevinden ons op dit moment nog in de vroege ontwikkelfase van CargoBEIC. Om het concept naar het volgende niveau te tillen, zijn wij specifiek op zoek naar het volgende:

  • Samenwerkingspartners, waaronder producenten, gebruikers, kennis- en onderwijsinstellingen en lokale overheden die met ons onder de noemer CargoBEIC projecten willen oppakken om verder invulling te geven aan het concept en de toekomst van cargo bikes in algemene zin;
  • Investeerders en andere financiers die een bijdrage kunnen leveren in de opstartfase (op termijn is CargoBEIC zelfvoorzienend).

Interesse?

Spreekt het concept van het CargoBEIC u aan? We nodigen u van harte uit met ons in gesprek te gaan. We verkennen graag uw mogelijk rol in de verdere ontwikkeling van dit innovatieve centrum. Dus bel of mail gerust met: