Zalando test duurzame bezorgoptie met Fietskoeriers.nl

Op 2 maart ontvingen we onderstaand persbericht. Geweldig goed nieuws dat deze pilot gestart is. Zalando heeft in mei 2020 contact opgenomen met het International Cargo Bike Festival met de mededeling dat ze plannen hadden om bakfietsen in te gaan zetten bij de bezorging van pakketten. Zij vroegen ons of wij goede en betrouwbare potentiële  partners kenden die hun pakketten per fiets zouden kunnen bezorgen.  We hebben ze in contact gebracht met Mark Potters van Velocity Fietskoeriers en tevens mede-initiatiefnemer van Fietskoeriers.nl. Ontzettend gaaf om te zien dat ze nu inderdaad tot een goede samenwerking zijn gekomen en deze pilot zijn gestart.

 

Zalando test duurzamere bezorgoptie met Fietskoeriers.nl

  • Zalando en Fietskoeriers.nl testen avondbezorging in vier Nederlandse steden: Amersfoort, Nijmegen, Arnhem en Zwolle
  • Bestellingen worden met bakfietsen bezorgd, de last mile wordt CO2-neutraal  
  • Pilot in lijn met Zalando’s duurzaamheidsstrategie om milieu-impact verder te verminderen

BERLIJN, 2 MAART 2021 /// Zalando, het toonaangevende platform voor mode en lifestyle in Europa, is in Amersfoort, Nijmegen, Arnhem en Zwolle een samenwerking gestart met Nederlandse bezorgdienst Fietskoeriers.nl. De fietskoeriers van Fietskoeriers.nl, een initiatief van Cycloon Post en Fietskoeriers.nl, bezorgen de pakketjes van Zalando tussen 17.00 en 22.00 met bakfietsen. Door voor de zogeheten last mile te kiezen voor bezorging per bakfiets wordt het laatste deel van het bezorgtraject CO2-neutraal. Zalando wil zo de bezorging duurzamer maken en bijdragen aan het verminderen van verkeer in en om steden.

De pilot sluit naadloos aan bij de bredere do.MORE-duurzaamheidsstrategie van Zalando. De eigen bedrijfsvoering van Zalando en het bezorgen en retourneren zijn sinds 2019 klimaatneutraal. Masood Choudhry, VP Logistics bij Zalando, zegt: “Onze visie bij Zalando is om een duurzaam modeplatform te zijn met een netto positieve impact voor mens en planeet, dat wil zeggen dat we meer teruggeven dan wat we gebruiken. Dit testproject is een voorbeeld van deze visie én draagt bij aan een nog betere klantervaring in Nederland. We zijn blij dat we deze samenwerking met Fietskoeriers.nl in verschillende steden kunnen starten en onze klanten nog duurzamer van dienst kunnen zijn.”

“We zijn erg trots dat we met het grootste online fashion platform van Europa samenwerken, omdat het ons doel is om de bezorgmarkt groener en socialer te maken. Bij bezorging in de avond is de ontvanger vaker thuis, waardoor de bezorging in de meeste gevallen één keer gedaan kan worden”, zegt Marieke Snoek, algemeen directeur van Cycloon. “We bezorgen nu al in ruim 30 steden in Nederland en hopen dat de samenwerking met Zalando andere grote bedrijven inspireert om duurzamere keuzes te maken, zodat we in nog meer steden groen kunnen bezorgen.”

Zalando investeert in de last mile-dienstverlening door sterke netwerken op te bouwen met lokale partners zoals Fietskoeriers.nl. Door projecten met regionale vervoerders die gebruik maken van bakfietsen en elektrische voertuigen, onderzoekt Zalando nieuwe manieren van milieuvriendelijke last mile-levering om de CO2-uitstoot van bezorgen te verkleinen. Met deze pilots krijgt Zalando inzichten in de uitdagingen en mogelijkheden van klimaatneutrale last mile-opties, die kunnen worden ingezet en gedeeld met huidige en toekomstige partners.