De fietsvakantie anno 2013

velosfie_bikester_01De fietsvakantie anno 2013

De zomer is officieel nog niet aangebroken in Nederland en dat houdt in dat het weer typisch Hollands lenteweer is. De lente kan namelijk zoals meestal wel in één lijn worden getrokken met de winter. We hebben inmiddels de koudste winter sinds 1976 achter de rug, maar dagjes strand laten nog op zich wachten. Na de koude en natte winter zitten natuurlijk veel mensen te wachten op het lekkere weer, maar het brengt niet alleen nadelen met zich mee. Om het in een positief kader te zetten: er is nog genoeg tijd om voor te bereiden op de zomerse activiteiten.

 

Binnenzitweer

Dus wat te doen als het buiten weer eens grijs, bewolkt, koud en nat is? Uitkijken en voorbereiden op het betere weer is de oplossing. Voor fietsliefhebbers zijn er genoeg evenementen in het vooruitzicht om vast op voor te bereiden. Dat houdt natuurlijk ook in dat het materiaal van de fietsen in orde is. Fysieke voorbereiding is één ding, maar mochten de fietsen een tijdje binnen hebben gestaan, verdient het aanbeveling om alles nog eens goed te inspecteren. Hierbij valt te denken aan: de ketting smeren, lucht in de banden, mocht het nodig zijn nieuwe fietszadels er op zetten en vervolgens kan er gekeken worden waar de tocht heen kan gaan.

 

velosfie_bikester_02Erop uit

En op het gegeven moment zal het moment toch daar zijn dat het lekker weer zich niet louter in het buitenland, maar toch ook naar Nederland toe komt. Dan kan nog eens de keuze gemaakt worden, mocht het een fietsvakantie worden, waar het plaats zal vinden. Iedereen doet dit natuurlijk op zijn/haar eigen manier: of de vouwwagen mee, de caravan, de camper, enzovoorts. Als er in ieder geval maar capaciteit is om extra materiaal mee te nemen, pech krijgt men immers altijd op ongewenste momenten. Dus koop extra fietsbanden online en neem deze mee op vakantie, ze nemen niet veel ruimte in. Een ongelukje zit namelijk altijd in een klein hoekje.

 

Tekst: Bikester.nl, 15 mei 2013