Ga op ontdekkingsreis tijdens World of eMobility

Persbericht 6 oktober 2022

Check alle innovatieve primeurs, maak verschillende testritten en geniet van (live)muziek!

Nieuwsgierig naar alle laatste ontwikkelingen op het gebied van e-mobiliteit? Kom dan op 27, 28, 29 oktober naar Expo Greater Amsterdam in Vijfhuizen. Hier vindt voor de tweede keer het internationale evenement World of eMobility (WOE) plaats en tevens het International Cargo Bike Festival (ICBF2022). Maak kennis met een keur aan producenten en hun producten, verbaas je over de laatste innovaties, maak testritten en geniet van onze (live)muzikanten.

World of eMobility is een internationaal cross-over evenement dat helemaal in het teken staat van duurzaam vervoer en transport. Het is vooral een plek om rond te struinen en te ontdekken. Bedenker en organisator van World of eMobility (WOE) Rick van Rijthoven. “De ontwikkelingen op het gebied van duurzaam transport gaan heel hard en het is onze missie om de laatste innovaties te tonen aan een zo breed mogelijk publiek. We zijn dan ook heel blij – en trots – dat we zoveel nieuws te bieden hebben.” 

Foto: Kawasaki Noslisu

Van Rijthoven noemt graag drie spraakmakende voorbeelden. “Allereerst Kawasaki. De meesten kennen het Japanse merk van de motoren, maar ze produceren ook transportfietsen. Tijdens het ICBF at WOE is hun nieuwste elektrische cargo bike te bewonderen: de driewieler Noslisu. Uit Zweden verrast Stilride ons met een geheel roestvrijstalen lichtgewicht elektrische scooter. Heel bijzonder want deze scooter is uit stalen platen gevouwen op basis van origamitechniek. Duurzamer ook dan andere elektrische merken, want ze gebruiken aanzienlijk minder grondstoffen. En tenslotte nog een primeur: de Letse bootfiets van BeTriton. Dit moet je zien om te geloven! Echt een heel bijzonder ontwerp. De maker, Aigars Lauzis, kreeg het idee voor de bootfiets tijdens een fietstocht van Londen naar Tokyo.” Aigars zal het verhaal van BeTriton vertellen tijdens de ICBF Conference.

Foto: Aigars Lauzis & BeTriton

In tegenstelling tot bijvoorbeeld een museum waar je nergens aan mag zitten, nodigt WOE haar bezoekers nadrukkelijk uit om vooral te ervaren. Van Rijthoven: “Er is een enorm indoor testparcours. Wil je meerdere ritjes maken? Geen enkel probleem! Door het zelf te ervaren, raak je vanzelf begeesterd en zie je al snel de vele voordelen. Elk elektrisch voertuig maakt de wereld tenslotte weer een stukje schoner. Buiten kan er trouwens ook getest worden. En wel de elektrische auto’s van het Chinese bedrijf Xpeng. Ze worden nu al bestempeld als de concurrent van Tesla.”

WOE betekent heel veel nieuws zien, ervaren en leren op het gebied van e-mobiliteit. Valt er nog meer te beleven tijdens WOE? 

Van Rijthoven: “Zeker te weten! We starten iedere dag ontspannen op met klassieke livemuziek van drie studenten van het conservatorium. Na de lunch schakelen we over op meer eigentijdse muziek. De mannen van het Londense logistiek- en fietstaxibedrijf Pedal Me brengen ook hun cargo bike dj booth mee en draaien meer uptempo muziek. 

Leuk detail: ze komen vanuit Londen naar WOE gefietst.”

Wat: World of eMobility – hét evenement voor de gehele eMobility industrie

Waar: Expo Greater Amsterdam (Stelling 1, 2141 SB Vijfhuizen)

Wanneer: donderdag 27, vrijdag 28 en zaterdag 29 oktober 2022

Bezoektijden: dagelijks van 9.30 tot 17.30 uur
Entree: tickets zijn te koop voor € 22,50 via https://worldofemobility.com