Focus op duurzaam transport tijdens World of eMobility

 

Persbericht 14 oktober 2022

 

De internationale elektrische transportindustrie is nog relatief jong, maar wordt snel volwassen. Steeds meer bedrijven ontdekken de vele voordelen van duurzame transportmiddelen. Deze middelen vormen een reële oplossing voor de energiecrisis, de klimaatcrisis en vergroten de leefbaarheid in onze steden. Door de samenwerking met onder andere het jaarlijkse International Cargo Bike Festival (ICBF) komen informatie, inspiratie en innovatie tijdens World of eMobility (WOE) samen.

Jos Sluijsmans, directeur ICBF: “Wereldwijd is de cargobike-industrie nog redelijk jong. In het begin was die wereld zelfs nog wat naar binnen gekeerd. Maar we zien op allerlei vlakken een enorme versnelling. Duurzame transportfietsen zijn inmiddels commercieel levensvatbaar en bieden de oplossing voor heel veel moderne problemen. Door aan te sluiten bij WOE brengen we een bredere doelgroep in aanraking met cargobikes en hun vele klimaatneutrale toepassingen.”

Een keur aan exposanten die actief zijn binnen de transport- en logistieksector presenteren hun innovatieve producten. 

Rick van Rijthoven, directeur WOE: “Naast de cargo bikes en hun toeleveranciers, zijn ook producenten aanwezig van onder meer duurzame bestelbussen, Light Electric Vehicles (LEV’s) en cargo scooters. Het is duidelijk dat duurzaam transport al lang geen nichemarkt meer is. Ook grote spelers zijn geïnteresseerd. Zo hebben Amazon en DB Schenker zich al aangemeld als bezoeker. Dat geeft hoop voor de toekomst.”

Naast de expositie biedt WOE ook een interessant lezingenprogramma en verschillende paneldiscussies met vele (inter-)nationale deelnemers. Alle lezingen en paneldiscussies zijn vrij toegankelijk. 

Jos Sluijsmans, directeur ICBF: “Tijdens de ICBF Conference belichten we ook het thema ‘diversiteit in de cargobike wereld’. De cargobike wereld is vooral een witte mannenwereld en duidelijk geen afspiegeling van de maatschappij. Ook wij hebben hierin nog flinke stappen te zetten. Het dagvoorzitterschap tijdens de ICBF Conference is in handen van communicatie- en mobiliteit deskundige. Melissa Bruntlett (Mobycon). Zij is een ingewijde in de fiets- en bakfiets wereld en kent de wereldwijde problematiek goed. Daarnaast is zij een uitstekende dagvoorzitter.”

Raadpleeg hier het volledige lezingenprogramma.

Wat: World of e-Mobility – hét evenement voor de gehele eMobility industrie

Waar: Expo Greater Amsterdam (Stelling 1, 2141 SB Vijfhuizen)

Wanneer: donderdag 27, vrijdag 28 en zaterdag 29 oktober

Bezoektijden: dagelijks van 9.30 tot 17.30 uur
Entree: tickets zijn te koop voor € 22,50 via de website van World of eMobility