ICBF 2024 in de Jaarbeurs Utrecht

We zijn erg blij om de locatie en datum van het International Cargo Bike Festival (ICBF) 2024 aan te kunnen kondigen. Na de succesvolle editie van vorig jaar in Amsterdam, gaan we dit jaar op 25 en 26 oktober naar de Koninklijke Jaarbeurs Utrecht. Het is de eerste keer dat het ICBF wordt gehouden in Utrecht, de vierde grootste stad van Nederland met 360.000 inwoners.

Utrecht wordt alom erkend als een van de meest fietsvriendelijke steden ter wereld, met een fietsinfrastructuur van wereldklasse, waaronder de grootste fietsenstalling ter wereld met meerdere verdiepingen pal naast de ICBF-locatie.
Utrecht is ook een van de meest bakfietsvriendelijke steden ter wereld. De stad wemelt van de bakfietsinitiatieven, maar ook van ondernemers, bedrijven en organisaties die bakfietsen gebruiken en we kunnen niet wachten om deze aan de wereld te laten zien.

Nieuwe locatie, nieuwe partner
De editie van 2023 vond plaats naast de Home Energy- en Electric Mobility-show Fully Charged. Het was een editie waar we trots op zijn en waar we met veel plezier op terugkijken. Als gevolg van een datumwijziging van de kant van Fully Charged gaan het ICBF en Fully Charged na onderling overleg en vriendschappelijk ieder afzonderlijk verder.

In tegenstelling tot voorgaande jaren zal het ICBF 2024 een op zichzelf staand evenement zijn. Vanaf 2024 werken we samen met de Dutch Cycling Week, een Utrechts kennisplatform en activeringsinitiatief om het fietsgebruik in de breedste zin van het woord te stimuleren. De Dutch Cycling Week wil door een aantal fietsevenementen onder hun paraplu onder te brengen het grootste platform ter wereld worden voor kennisdeling, beleidsvorming en stimulering van het fietsgebruik. Het is onze bedoeling als ICBF om de komende jaren de mogelijkheden rondom dit platform te verkennen.

Zoals altijd zullen er op ICBF 2024 in de Expozaal en op het testparcours volop mogelijkheden zijn voor bak- en vrachtfietsproducenten en fietsgerelateerde bedrijven en organisaties om te laten zien wat ze doen. Ze kunnen zich presenteren op ons drukke ICBF-podium of door gebruik te maken van een van de vele online en offline sponsor- en promotiemogelijkheden die worden aangeboden. Het ICBF staat bekend om zijn ontspannen en vriendelijke sfeer en dat willen we graag zo houden.
Verdere aankondigingen, waaronder informatie over nummer 02 van het door de ICBF uitgegeven tijdschrift Carrier, zullen te zijner tijd volgen (Carrier nummer 01 kun je H I E R lezen).

‘Save the dates’
De details voor aanmelding en deelname van zowel exposanten als bezoekers zijn we nog op een rijtje aan het zetten en zullen we zo snel mogelijk bekendmaken. Noteer voorlopig de data en wil je op de hoogte gehouden worden, meld je dan aan voor onze mailinglijst of houd onze social media kanalen in de gaten; we zijn te vinden op Instagram, LinkedIn, Facebook, Threads en Twitter.

We hebben onlangs een YouTube-kanaal opgezet waarop alle presentaties te bekijken zijn die op het ICBF 2023 zijn gemaakt. Er worden regelmatig nieuwe video’s geplaatst, dus abonneer je op ons YouTube-kanaal. Binnenkort zullen we ook onze vernieuwde ICBF-website online zetten. Stay tuned!

In het kort
Internationaal Cargo Bike Festival 2024
Vrijdag 25 en zaterdag 26 oktober 2024
Jaarbeurs Utrecht, Beatrixgebouw Expozaal