Innovation Expo 2018

 

In opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat organiseert Fietsdiensten.nl het Fietsinnovatieplein en een deel van het Mobililiteitsplein van de Innovation Expo 2018.

 

Innovaties verder brengen, doorbraken realiseren en hiermee bijdragen aan de maatschappelijke uitdagingen waar we in ons land én in de wereld voor staan. Dat is de ambitie van de Innovation Expo 2018 (IE2018) in Rotterdam.

 

Dit jaar vindt de Innovation Expo plaats op donderdag 4 oktober op de RDM werf in Rotterdam. Onder het motto Global challenges, Dutch solutions presenteren – vanuit zes ministeries – 200 exposanten Nederlandse innovaties aan, naar verwachting, ruim 4.000 bezoekers uit binnen- en buitenland. Het merendeel van de bezoekers is afkomstig uit het bedrijfsleven, kennisinstellingen, overheden en maatschappelijke organisaties. Er zullen zeker vijf bewindspersonen aanwezig zijn en 300 internationale gasten.

 

De eerste V I D E O van het Fietsplein staat inmiddels online.

De video is ook gepubliceerd met ondertiteling in het Engels en met ondertiteling in het Spaans.

At the IE2018 the Dutch Cycling Vision was launched by handing over the first copy to the Secretary of State of Infrastructure and Water Management, Mrs. Stientje van Veldhoven.

MOKUMONO

Fietsdiensten.nl organiseert in opdracht van het ministerie van I&W en in samenwerking met de Dutch Cycling Embassy het Fietsinnovatieplein op de RDM kade en fietsinnovaties op het Mobiliteitsplein in de Onderzeebootloods. Bedrijven en organisaties die zich presenteren op het Fietsinnovatieplein zijn Fietsvlonders, Ring-Ring, Mokumono, DutchFiets, Pakfiets/Baars Engineering, Bitride, EbikeMasters, CycleSpark, Flevobike Orca / Velove Armadillo,  HR NedCargo met UA Tender & Stint en de Dutch Cycling Embassy.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bij de flextent, waar de Dutch Cycling Embassy te vinden is (S op de plattegrond), wordt door het ministerie van I&W ‘wilde koffie’ geschonken van de Koffiebakfiets en versgeperste jus d’orange van Juice on Wheels, 100% solar-energy en recycling van de sinaasappelschillen door SOOP.

Het fietsplein strekt zich uit over ongeveer 100 meter op de Directiekade (Q, R, S op de plattegrond)

 

 

Binnen op het Mobiliteitsplein in de Onderzeebootloods staan LumiGuide, Bun.Run, Studio Fietslint, Ring-Ring, Paztir en Zeker-op-Tijd/Locatienet.

 

Een aantal deelnemers van de Dutch Cycling Embassy zal op 4 oktober in de Onderzeebootloods onder de titel ‘Groen licht voor de fiets’ een viertal presentaties verzorgen onder leiding van Mirjam Borsboom, directeur van de Dutch Cyclig Embassy. Het programma is als volgt:

15:15 – Start sessies, welkom en introductie door Mirjam Borsboom

15:20 – Fietsdata  – Janine Hogendoorn – Ring-Ring®

15:28 – Move Meter – Carolina Ramos – Move Mobility

15:36 – Innovatieve fietspaden – Maarten Barckhof – Stichting Circulair Bouwen

15:44 – (Deel)E-bikes en werkgevers – Jelle Visser – E-bike-to-go

15:52 – Enkele vragen, afsluiting

16:00 – Einde sessie

Er is plaats voor ongeveer 50 bezoekers, dus wees er op tijd bij.

De presentaties van ‘Groen licht voor de fiets’ zijn integraal vastgelegd op video.

 

Ook bij andere pleinen en paviljoens zijn fietsinnovaties te vinden zoals het circulaire fietspad van ‘Grasfalt’ en Pontiflex op de ‘Weg van de Toekomst’ van Rijkswaterstaat. Dynniq presenteert slimme mobiliteit door virtual reality en Connekt de Smart Mobility Embassy. De Slimste Weg is het eerste burgerinitiatief dat gericht is op mede-eigenaarschap van een provinciale weg gericht op gezondheid, veiligheid en duurzaamheid.

 

Check out de video van de Cargo Bike Expo tijdens de Innovation Expo 2016

 

Volg het nieuws over de Innovation Expo via de website en social media #IE2018, #innovatie #NLinnovatief