Nieuwscafé XL ism Nijmegen Fietst in het Dutch Bicycle Centre

Nieuwscafé speciaal over evenementen rond de Giro Gelderland

 

Plaats: Dutch Bicycle Centre in het Honigcomplex, Waalbandijk 8b, Nijmegen

Datum en tijd: 11 maart van 17:00 – 21:00 uur.

Inloop vanaf 16:30 uur. Toegang is gratis.

Dutch-Bicycle-Center-fietswinkel-Nijmegen

 

NIJMEGEN –  De komst van de Giro d’Italia naar de regio tussen 6 en 8 mei maakt veel los. Tal van organisaties, buurtgroepen en ook ondernemers zetten bijzondere evenementen op rond dit wielerspektakel. Op vrijdagmiddag- en avond 11 maart staat het Nieuwscafé van De Gelderlander er uitgebreid bij stil. Op een speciale plek zelfs: in het Dutch Bicycle Centre aan de Waalbandijk in het Honigcomplex. Een Nieuwscafé XL in samenwerking met Nijmegen Fietst.

 

Redacteur Rob Jaspers gaat dan met talloze organisatoren in gesprek over hun inzet rond de Giro. Een inzet die trouwens al start in het weekeinde van 16 en 17 april. Dan is er het internationale BakfietsTreffen met Slowbiking en cargobikerace, de E-bikedag, de FietsFilmNacht, Ligfiets opstapdag, een stadsfietsenrace en een Nightrun. Fietspromotor Jos Sluijsmans weet daar alles van en zal 11 maart diverse bijzondere acties belichten.

 

De organisatoren van diverse wijkevementen komen ook aan het woord, zoals Catia Cucchiarini, voorzitter van de Italiaanse Vereniging Traianus die een Giro-buurtfeest in het Thiemepark houdt. Wethouder Ben van Hees benoemt de promotiekansen voor de stad en regio. Jaspers praat verder met wethouder Harriët Tiemens over Nijmegen als fietsstad en de komst van het wereldfietscongres Velo-City naar Nijmegen en Arnhem. Zij staat ook stil de Giro Scuola, de speciale Giro-lespakketten voor basisscholen. Verkeersveiligheidsouders Daan Steenman en Carin Hereijgers haken hier ook op in.

NED IT vlag

 

Zoals altijd zal Vincent Cantrijn een column uitspreken. Ditmaal wordt het Nieuwscafé dat om 17 uur start, inloop van 16.30 uur, ook opgeluisterd worden door singer-songwriter Collin Hoeve. Het Nieuwscafé loopt bovendien door tot 21.00 uur. Tussendoor is er ruimte voor een hapje, de F-Bar is geopend en er is dus Italiaanse pasta.

 

 

 

In het Nieuwscafé XL komen verder Régine van Heest de provinciaal Giro-projectcoördinator en  Helen Basten projectleider van alle side-events in Nijmegen. Rob Jaspers spreekt ook met Tim van Os, de man achter de Ronde van Nijmegen, en Arthur Hofstad. Samen organiseren zij  de Nijmeegse Fiets4daagse. Edo Nauta legt uit wat het Giro Wielercafé gaat doen. Marko van der Vegt vertelt over zijn nieuwe winkel annex fietscafé LEV in Arnhem, een fietswalhalla, zoals ook het Dutch Bicycle Centre op de Honig, voor iedereen die fietsen tot lifestyle heeft verheven. Truus Stuiver van Capello laat zien dat fietshelmen ook bijzonder kunnen zijn. Alex van der Hulst licht de komende bijzondere expositie ‘Koers & Kerk’ in de Mariënburgkapel toe.

 

Het Nieuwscafé is in het Dutch Bicycle Centre in het Honigcomplex aan de Waalbandijk 8b in Nijmegen op vrijdag 11 maart van 17:00 – 21:00 uur. Inloop vanaf 16:30 uur. Toegang is gratis.

 

Ondernemers en initiatiefnemers van Giro-initiatieven kunnen tijdens het Nieuwscafé ook een Giro-boodschap doorgeven via NNfilm. Er worden talloze korte video-interviews opgenomen. Graag vooraf aanmelden bij: info@nnfilm.nl  zodat er een draaischema gemaakt kan worden.

Logo Giro_Kekke Rek