Nijmegen Fietst #3 in het Dutch Bicycle Centre

Op maandag 13 juni vindt er weer een ‘Nijmegen Fietst! plaats in het Dutch Bicycle Centre, aanvang 20.00 uur. Dit is precies één jaar voor de Velo-city 2017 Conferentie. Het thema van deze avond is dan ook Velo-city 2017. Maar natuurlijk staan we ook stil bij het feit dat Nijmegen Fietsstad 2016 is.

Velo-city Conference 2017Met een aantal interessante gasten praten we over de betekenis van Velo-city 2017 voor Nijmegen en voor de regio; economisch, toeristisch, qua kennis en cultureel. Onze gasten zijn o.a. Sjors van Duren, Guido Coumans en George van der Woude namens de organisatie van Velo-city 2017.

 

Hanneline Oosting is er namens het RBT-KAN, waarvan zij adjunct directeur is.

Pieter de Boer, Regiomanager van VNO-NCW Midden vertegenwoordigt de werkgevers en ondernemers . Vanuit de Radboud Universiteit zijn Arnoud Lagendijk, hoogleraar Economische Geografie en dr. Fariya Sharmeen, senior onderzoeker aan de Nijmegen School of Management, aanwezig.

 

In Arnhem zijn Marko van der Vegt en Hans Schreuder actief in verschillende fietsprojecten. Zij vertellen hierover  bij Nijmegen Fietst!

We bekijken ook enkele promofilmjes van studenten communicatie van de HAN om de geest te prikkelen over fietsevenementen die naast Velo-city 2017 opgezet kunnen worden. Het publiek wordt uitgenodigd mee te denken.

 

Singer-songrwriter Collin Hoeve zorgt voor de muzikale omlijsting en NNfilm maakt video-opnamen.

 

De organisatie is in handen van Jos Sluijsmans, Fietsdiensten.nl en gespreksleider is Ruben Loendersloot.

 

Laat weten dat je komt via de Evenementenpagina op Facebook en nodig je vrienden uit.

 

Tot ziens op maandag 13 juni!

DBC buiten

 

Een verslag van de vorige editie van Nijmegen Fietst ism het Nieuwscafe vind je H I E R

 

Nijmegen Fietst wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Nijmegen en Postma Express.