Zomertour Gelderse Fietsindustrie

Gedeputeerde Michiel Scheffer maakte deze zomer op 16, 17 en 18 juli een fietstocht langs diverse innovatieve fietsbedrijven en initiatieven in Gelderland onder de titel Zomertour Gelderse Fietsindustrie. Hij werd daarbij begeleid door professor Gert-Jan Hospers van de Radboud Universiteit.  Zij laten zien hoeveel mooie fietsbedrijven er zijn in Gelderland.  De fietsindustie is ook een belangrijke economische factor, een echte groeimarkt, en door goede samenwerking is er nog veel meer van te maken.

Op dag één, 16 juli, startte de Zomertour Gelderse Fietsindustire in het Dutch Bicycle Centre in het Honigcomplex in Nijmegen en zij bezochten daarna nog het fiets- en voetsgangersveer in Driel en fietsenstallingenbouwer Jan Kuipers in Nunspeet.

 

Video Dag 1

 

Op de tweede dag, 17 juli, fietste de gedeputeerde van Nijmegen naar VanRaam in Varsseveld, wereldleider in het maken van aangepaste fietsen. Vervolgens reed hij naar Basil in Ulft, waar fietsaccessoires gemaakt worden. Via Zilt Bikes in Zutphen eindigde de dag bij Sparta in Apeldoorn.

 

Video Dag 2

 

De derde dag van de fietstoer, 18 juli, begon bij Absolute Cycling in Arnhem. Daarna bezocht de Zomertour het jonge bedrijf BrandBikes in Velp. De dag, en daarmee de Zomertour Gelderse Fietsindustrie, eindigde bij De Fietser in Ede.

 

Video Dag 3

 

Michiel Scheffer kijkt terug op een geslaagde fietstoer: ‘Met meer dan 500 bedrijven en 3.000 banen is de fietsindustrie in Gelderland springlevend. Fietsen is een groeimarkt. Door te blijven investeren in innovatie en personeel fietst onze fietsindustrie vooraan.’ Daar houden we hem aan!

 

Video  Terugblik op de Zomertour Gelderse Fietsindustrie

 

Van het Dutch Bicycle Centre maakt Nijmegen European Green Capital 2018 nog een mooie video met mede-initiatiefnemer Joppe van Stiphout, die we hier als toegift erbij geven.