Bike-In shopping in Utrecht

Hoppa, met de fiets de winkel in om boodschappen te doen. Bike-In shopping zoals het bedoeld is. IMG_3397

Helemaal ideaal als het met een bakfiets zou kunnen. Iets bredere gangpaden en wat minder haakse bochten en het zou zo kunnen. Op 18 april was ik met Steven Fleming, Adriaan Kok en Maurits Lopes Cardozo in de Nachtegaalstraat in Utrecht. Onze aandacht werd in eerste instantie getrokken door het feit dat voor in de Albert Heijn en de Natuurwinkel ruimte was vrij gehouden om fietsen te stallen, omdat daarvoor in de Nachtegaalstraat op straat geen plaats voor is. Bijzonder dat winkelruimte opgeofferd wordt om klanten hun fiets te laten stallen. Kennelijk weegt dit op tegen het verlies van klanten als ze hun fiets nergens kwijt kunnen.

 

Het is daarom goed voorstelbaar dat men ook bereid is winkelruimte op te offeren voor bredere gangpaden en ruime bochten, zodat klanten met de fiets of bakfiets naar binnen kunnen rijden en hun kratje of mandje, fietstassen of bak vol kunnen laden. De producten kunnen gewoon gescand worden om af te rekenen. Adriaan neemt de proef op de som en Steven geeft commentaar. VIDEO

Foto: Maurits Lopes Cardoso met dank aan Kok Fietsen

Bij de naastgelegen fietsenwinkel, KOK Fietsen, hebben we later nog een bakfiets geleend om daarmee door de winkel te fietsen. Zowel KOK Fietsen als de Natuurwinkel danken wij hier hartelijk voor. Het was een bijzondere ervaring.