Evenementen in 2023

In 2023 zijn er weer een aantal mooie evenementen die wij zelf (mede) organiseren of waar we bij betrokken zijn als partner.

Het gaat om Ciclosferia, MOVE EAST, EV Experience en het International Cargo Bike Festival at Fully Charged LIVE Europe.

CICLOSFERIA

Het Spaanse fietsblad Ciclosfera is vorig jaar mediapartner geworden van het ICBF

Zij organiseren een groots fietsfestival, ‘Ciclosferia’, op 21, 22 & 23 april in Valencia. Het evenement is vooral gericht op het gebruik van de fiets en bakfiets in de stad, zowel door particulieren als zakelijk en op vakantiefietsen. Er worden meer dan 10.000 bezoekers verwacht.

Mocht je interesse hebben om deel te nemen, stuur mij dan even een mailtje. Dan stuur ik je de brochure in het Engels met de deelnamemogelijkheden en de kosten.

MOVE EAST

Op 16 en 17 juni vindt bij Technology Base op Twente Airport bij Enschede het nieuwe mobiliteitsevenement MOVE EAST plaats. Dit wordt georganiseerd in opdracht van de provincies Gelderland en Overijssel en de ontwikkelingsmaatschappij OostNL.

Bij MOVE EAST komt het hele mobiliteitsspectrum aan bod: elektrisch rijden, vliegen, varen en fietsen in al zijn facetten. Op vrijdag 16 juni worden ca. 1.000 zakelijke bezoekers en professionals verwacht. Zaterdag 17 juni is er voor consumenten en naar verwachting zullen er dan 3.000 bezoekers komen.

EV EXPERIENCE

Op het Formule 1 circuit op Zandvoort vindt op 21, 22 & 23 september het EV Experience plaats.

De naam zegt het al, dit is vooral een belevingsevenement met veel faciliteiten om testritten te maken. Er is een apart testparcours voor last mile vervoer.

Op de website vind je alle informatie, maar als je vragen hebt, neem gerust contact met mij op en ik kan je de uitgebreide brochure toesturen.

International Cargo Bike Festival

Als klap op de vuurpijl organiseren wij op 24, 25 & 26 november het International Cargo Bike Festival (ICBF) in de RAI Amsterdam, samen met Fully Charged LIVE Europe (FCLE).

Fully Charged LIVE Europe beleefde vorig jaar de eerste editie met 10.000 m2 vloeroppervlakte. Dat is dit jaar uitgebreid naar 30.000 m2. Er worden 15.000 bezoekers verwacht. Waar het ICBF van oudsher vooral gericht was op B2B is Fully Charged LIVE vooral gericht op B2C. Het wordt dus een complete mix. Het is onze ambitie om cargo bikes breder te laten aansluiten op de mainstream vervoersmiddelen.

We willen tijdens het ICBF ook weer een Cargo Bike Parade als publieksevenement organiseren en zijn daarover in overleg met de gemeente Amsterdam.

Alle informatie over deelnamemogelijkheden en standprijzen vind je op de ICBF website:

We publiceren dit jaar ook weer een ICBF Magazine. De deelnamemogelijkheden voor het magazine en kosten vind je op de ICBF website: