Van Keulen tot Rio

Op 24 mei 2023 vindt de tweede ‘Cargo Bike Sharing Europe‘ Expert Conferentie plaats tijdens het polisMOBILITY evenement in Keulen.

 

MOVE EAST

Op 16 en 17 juni vindt bij Technology Base op Twente Airport in Enschede het nieuwe mobiliteitsevenement MOVE EAST plaats. Dit wordt georganiseerd in opdracht van de ontwikkelingsmaatschappij OostNL. De provincies Overijssel en Gelderland zijn partner.

Bij MOVE EAST komt het hele mobiliteitsspectrum aan bod: elektrisch rijden, vliegen, varen en fietsen in al zijn facetten. Op vrijdag 16 juni worden ca. 1.000 zakelijke bezoekers en professionals verwacht. Zaterdag 17 juni is er voor consumenten en naar verwachting zullen er dan 3.000 bezoekers komen.

Voor zover nu bekend zijn uit de ‘velomotive’ sector aanwezig: Fulpra vrachtfietsen, BREKR, byAr, Joiny, HUKA

ENCONTRO CARIOCA DE BICICLETAS DE CARGA

Op 15 en 16 september vindt in het Planetario da Cidade in Rio de Janeiro het ‘2de BakfietsTreffen van Rio’ plaats en Tom Parr en ik, Jos Sluijsmans, zijn uitgenodigd om er te komen spreken. Op de 15de is er een seminar en op de 16de een beurs / expositie van bak- en vrachtfietsen.  Verslag van het erste ‘Encontro Carioca de bicicletas de carga’ in 2022 (Portugees)

EV EXPERIENCE

Op het Formule 1 circuit op Zandvoort vindt op 21, 22 & 23 september het EV Experience plaats.

De naam zegt het al, dit is vooral een belevingsevenement met veel faciliteiten om testritten te maken. Er is een apart testparcours voor last mile vervoer.

Op de website vind je alle informatie, maar als je vragen hebt, neem gerust contact met mij op en ik kan je de uitgebreide brochure toesturen.

International Cargo Bike Festival

Als klap op de vuurpijl organiseren wij op 24, 25 & 26 november het International Cargo Bike Festival (ICBF) in de RAI Amsterdam, samen met Fully Charged LIVE Europe (FCLE).

Fully Charged LIVE Europe beleefde vorig jaar de eerste editie met 10.000 m2 vloeroppervlakte. Dat is dit jaar uitgebreid naar 30.000 m2. Er worden 15.000 bezoekers verwacht. Waar het ICBF van oudsher vooral gericht was op B2B is Fully Charged LIVE vooral gericht op B2C. Het wordt dus een complete mix. Het is onze ambitie om cargo bikes breder te laten aansluiten op de mainstream vervoersmiddelen.

We willen tijdens het ICBF ook weer een Cargo Bike Parade als publieksevenement organiseren en zijn daarover in overleg met de gemeente Amsterdam.

Alle informatie over deelnamemogelijkheden en standprijzen vind je op de ICBF website:

We publiceren dit jaar ook weer een ICBF Magazine. De deelnamemogelijkheden voor het magazine en kosten vind je op de ICBF website: