International Cargo Bike Festival beter dan ooit

24-26 nov 2023 RAI Amsterdam

 

Op vrijdag 24 november gaan om 10.00 uur de deuren open van de RAI Amsterdam voor het International Cargo Bike Festival (ICBF) en Fully Charged LIVE Europe. Het ICBF biedt dit jaar een beurs met zestig exposanten van over de hele wereld en een internationaal lezingenprogramma.

Met de samenwerking met Fully Charged LIVE Europe is het International Cargo Bike Festival een nieuwe weg ingeslagen en sluit het aan bij de algemene tendens van het elektrificeren van de mobiliteitsmarkt. Het ICBF richt zich hiermee ook nadrukkelijk op een breder publiek van zowel professionals als consumenten.

 

Fully Charged LIVE is in eerste instantie gericht op de consumentenmarkt en dan vooral op elektrisch rijden en home energy. Voor Fully Charged is het ICBF een goede manier de zakelijke fiets- en bakfietsmarkt te betrekken bij het evenement. Behalve bakfietsproducenten sluiten ook e-bike- en andere producenten uit de velomotive sector aan, zoals Tenways, byAr, GoCycle, Lemmo, EBKE en Brekr.

De beursvloer is goed gevuld met een zestigtal exposanten. Naast belangrijke Nederlandse fabrikanten als Fulpra, Cargo Cycling en Bakfiets.nl zijn er veel buitenlandse exposanten aanwezig. Bedrijven uit China en Taiwan meldden zich en ook de gebruikelijke spelers uit Europa zijn er.

We zijn erg blij met de komst van RevolGo, de eerste bakfietsproducent uit India ooit op het ICBF. Ook komt er een delegatie van vier bedrijven uit Italië, die gezamenlijk exposeren. Daarnaast verheugen we ons op de deelname van de Dutch Cycling Embassy (DCE) met verschillende leden en RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland), niet alleen als exposant, maar ook als sprekers. Zo organiseert RVO samen met ROM Utrecht, Amsterdam Trade & Innovate en het ministerie van I&W de eerste dag van zijn jaarlijkse Internationale Themadagen Duurzame Mobiliteit op het ICBF.

Tijdens het lezingenprogramma worden verder verschillende landelijke en internationale onderzoeken gepresenteerd. Organisaties van cycle logistics businesses uit België, Frankrijk, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Spanje en Italië komen samen op het ICBF om Europese ontwikkelingen en samenwerking in de fietslogistiek te bespreken.

 

Klik hier voor algemene informatie over het ICBF en het lezingenprogramma.

Klik hier voor het overzicht van exposanten.