Steun voor de lokale economie

Thuiswinkelen in tijden van Corona

Foto: Velocity Fietskoeriers

Nijmeegse winkels kun je steunen door te shoppen via de webshop van lokale winkels en te bestellen wat je wilt hebben. De producten worden in beginsel bezorgd door Velocity Fietskoeriers. Uiteraard op basis van voorzorgsmaatregelen en contactloze bezorging. Het is dus een win-win: je steunt de lokale winkels, de fietskoeriers en je draagt bij aan ‘zero emissie’ stadslogistiek!

 

Deze winkels hebben zich aangesloten: Bij Dré, Nijmeegs Jopie, Antiquariaat van Hoorn, Waaghals, Señor Hernandez, Kinderboekenwinkel Nijmegen, Bleshyou, Chocola Belga, Antiquariaat Anamorfosa, Pen Shop, Atelier Meer, Paul’s Bass Matters, Chocoladeverkopers, Harting, BonoBono Bonbons, Het TheezaakjeDekker vd Vegt, Wonder for Kids, en Boekhandel Roelants

 

In andere Nederlandse steden zijn ook initiatieven gestart om de lokale winkeliers en economie te ondersteunen.

 

In Arnhem timmeren de Groene Rijders al geruime tijd aan de weg als lokale bezorgdienst van vele fijne producten. In deze coronatijden hebben ze er in samenwerking met de binnenstad ondernemers Arnhem een gratis bezorgservice aan toe kunnen voegen.

 

In Groningen zijn al bijna 60 lokale ondernemers aangesloten bij Warenhuis Groningen. De producten worden aan huis geleverd door fietskoeriers van Dropper en Go-Fast Fietskoeriers.

 

In Amsterdam schrijft Walther Ploos van Amstel kunnen bewoners via de app van Local Heroes klanten veilig vanaf de bank hun boodschappen bestellen bij 24 ondernemers van de Amsterdamse Ten Katemarkt en uit Oud-West.

 

Foto: Walther Ploos van Amstel / Local Heroes

 

Op initiatief van de ambachtelijke  worstenmakers Brandt & Levie en in samenwerking met Bakkerij Mama, melkboer Moma en boerderij Lindenhoff zijn Support Your Locals boodschappenpakketten samengesteld, die door E-Bakkie aan huis worden bezorgd.

De Impact Hub Amsterdam voegt er nog een lijstje van Amsterdamse producenten en winkeliers aan toe.

 

Locals Utrecht hebben een Support Your Locals Utrecht pakket samengesteld met producten van: Roze Bunker, Buitengewone Varkens, Eleven Brewery, de Dyck, Nordkapp, Twisted, Vroeg, Meneer Vink, Koekfabriek, Veldkeuken en Broei. De pakketten kosten €45 exclusief €5 verzendkosten. Je kunt ze online bestellen via de website van Locals Utrecht.De Fietskoerier Utrecht doet de bezorgingen volledig volgens RIVM Richtlijnen in Utrecht stad. Vanaf zaterdag, 28 maart gaan gaan ze fietsen!

 

Met Fietskoerier Deventer in de hoofdrol was winkelen in Deventer nog nooit zo gemakkelijk. Bestel op www.bezorgenindeventer.nl en binnen no time staat er een fietskoerier bij je op de stoep.

 

In Haarlem zorgt Hoody voor de snelle bezorging per vrachtfiets van de producten, food & non-food, van meer dan 30 lokale winkels en producenten.

 

Kijk voor overige fietskoeriers, bezorgdiensten en fietsdiensten in tientallen steden in Nederland op de desbetreffende pagina op deze website.

 

Wil je als ondernemer zelf met bak- of vrachtfiets je eigen producten gaan bezorgen of diensten aanbieden dan kun je ook een fiets leasen of huren. Bijvoorbeeld bij DOCKR.

DOCKR is erg druk deze weken met het afleveren van vrachtfietsen. Ze gaan als warme broodjes. Ook wel logisch gezien het feit dat DOCKR de voertuigen in een abonnementsvorm aanbiedt. Maandelijks opzegbaar en inclusief service, onderhoud en verzekeringen. “Het mooie aan deze bizarre tijd is dat Corona ook kansen biedt. Mooie lokale initiatieven die wij met plezier flexibel faciliteren”, aldus Business Development Manager Willem Boverhof. “Als neveneffect zou het toch prachtig zijn dat juist nu stadslogistieke oplossingen in een stroomversnelling komen?”

 

Ook CycleSpark uit Amersfoort biedt grote huur- of leasevrachtfietsen aan met een volledige onderhoudsabonnement.