BakfietsTreffen / International Cargo Bike Festival 2018 in Berlijn

Het BakfietsTreffen, ook bekend onder de naam International Cargo Bike Festival, vindt in 2018 plaats in Berlijn en wel op 14 & 15 april op het voormalige vliegveld Tempelhof.

Vanaf 2012 heeft het International Cargo Bike Festival (ICBF) in Nijmegen zich ontwikkeld tot het belangrijkste platform voor producenten, verkopers en liefhebbers van bakfietsen. Voor de zevende editie verhuisd het ICBF met de beurs/markt, het lezingenprogramma, de race en de bakfietsparade naar Belijn en maakt op 14 & 15 april deel uit van het Fietsfestival VELOBerlin 2018.

Al eerder vielen de data van beide evenementen samen en nu lijkt de tijd rijp om beide evenementen daadwerkelijk samen te voegen. Met de organisatie van VELOBerlin, Velokonzept Saade GmbH zijn goede afspraken gemaakt en de bedoeling is om een meerjarige samenwerking aan te gaan.

Cargobikes zijn al vanaf de eerste editie van VELOBerlin in 2011 een belangrijk onderdeel van de beurs en de side-events. Sinds 2016 werkt dit Berlijnse Fietsfestival samen met de Berlijnse bakfietsdeskundige, -adviseur en blogger Arne Behrensen (cargobike.jetzt), die tijdens de fietsevenementen een speciale expositie ‘Cargobike & Family’ organiseert.

‘De integratie van deze voor de bakfietswereld zo belangrijke evenementen binnen ons Fietsfestival is een belangrijke meerwaarde het nieuwe VELOBerlin,’  zegt Ulrike Saade, de organisator van VELOBerlin blij. ‘We verwachten meer dan 50 bakfietsproducenten op het International Cargo Bike Festival op het voormalige vliegveld Tempelhof. In totaal zullen er meer dan 200 standhouders deelnemen aan VELOBerlin en er worden ruim 15.000 bezoekers verwacht. ‘De standhouders zullen zeer enthousiast zijn over de nieuwe locatie en sfeer in Berlijn’ vult Jos Sluijsmans, organisator van het International Cargo Bike Festival aan. Arne Behrensen, die op VELOBerlin 2018 de bezoekers als onafhankelijk deskundige terzijde staat, hoopt dat er door de samenwerking veel extra media-aandacht en aandacht van de kant van de politiek voor bakfietsen en fietslogistiek zal zijn. 

Voor producenten, verkopers en dienstverleners van bakfietsen heeft VELOBerlin speciale aanbiedingen bij beursdeelname, zoals bijvoorbeeld een verlengde vroegboekingskorting.

Meer informatie over het ICBF is te vinden op de Cargo Bike Factsheet en standhouders kunnen zich registreren via de Registration Form te vinden op:  http://veloberlin.com/ausstellerinformationen.html.

Foto: Cargo Bike Fans Berlin

De Cargo Bike Fans Berlin zullen een spectaculaire race organiseren met de naam ‘International Berlin Cargo Bike Spring Race’ en er komt ook een Cargo Bike Parade. Nadere details worden zo snel mogelijk bekend gemaakt.