Twee video’s over de potentie van cargo bikes

Op de valreep van 2021 verschenen er nog twee video’s waarin ik geïnterviewd wordt over de kansen en de potentie van het gebruik van bak- en vrachtfietsen (cargo bikes).

De eerste video is van Chris Nolte (interview) en Tara Salvesen (camera) van Propel Bikes, waarin we al pratend door Nijmegen fietsen en over het RijnWaalpad, inclusief een onverwachte crash! De video werd op 22 december gepubliceerd op Youtube en verspreid via social media. De titel van de video is: ‘Why cities are better with cargo bikes

Op 28 december werd in het kader van het programma ‘Cycling Intelligence’ de tweede video gepubliceerd door EIT Urban Mobility WebTV in samenwerking met de Hogeschool van Breda / Breda University of Applied Sciences (BUAS) onder de titel: “What role can the bicycle play in city logistics”.

 

Cathelijne Hermans van de gemeente Amsterdam, Marlies van Lohuizen van Parcls en ikzelf spreken over de positieve ontwikkelingen van het gebruik van bak- en vrachtfietsen in de stadslogistiek. Niet voor niets hebben we de jaren twintig van de 21ste eeuw uitgeroepen tot de ‘Decade of the Cargo Bike’.

 

Jos Sluijsmans – 4 januari 2022